CategoriiCele mai cumpărate

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

SANGADO.RO este un magazin online, proprietate a firmei S.C. PARFUMERIE SANGADO SRL si orice produs din magazinul nostru poate fi achizitionat doar prin intermediul comenzii direct pe site sau telefonic la unul dintre cele doua numere de telefon afisate pe site. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, recomandam citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Prin accesarea website-ului utilizatorul accepta acesti termeni si conditii. Accesarea si utilizarea acestui website presupune ca se asuma riscul si responsabilitatea totala pentru utilizarea sa.

S.C. PARFUMERIE SANGADO SRL isi asuma dreptul de a face modificari oricand fara anunt prealabil sau ulterior, prin actualizarea acestei pagini. Folosirea in continuare a serviciilor www.sangado.ro inseamna acceptarea modificarilor aduse de catre firma noastra.

Intregul continut al acestui site www.sangado.ro : produse,imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date , este proprietatea S.C. PARFUMERIE SANGADO SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul firmei S.C. PARFUMERIE SANGADO SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

ATENTIE!
Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.sangado.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.
In caz de divergenta sau neintelegeri intre S.C. PARFUMERIE SANGADO SRL si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.
Orice conflict aparut intre firma noastra si clienti ,se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila ,prin intelegere intre cele doua parti.

In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor de pe teritoriul Romaniei .

Definitii:
Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul www.sangado.ro.
Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale
Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.
Vanzator – societatea S.C.PARFUMERIE SANGADO SRL, avand urmatoarele date de identificare:
SC Parfumerie Sangado Srl
J40/10685/31.08.2015
CUI 34949620
Bd. Timisoara nr. 92, Bucuresti, sect 6, lot 2, cladirea C18, parter, birou 1, 2, 23
Unicredit bank
RO17BACX0000001180943001
Tel. 0772 035 205, 0773 990 830
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

I. Garanţii si Reclamaţii
Este bine de ştiut că la noi aveţi aceleaşi garanţii ca într-un magazin fizic.
Este în interesul nostru să abordăm toate reclamaţiile cât mai repede posibil, astfel încat nu vă faceţi griji că veţi aştepta o procesare mai mult decât este necesar (3-4 săptămâni, termenul legal fiind de 30 de zile lucrătoare).
Garanţia începe în ziua în care consumatorul a acceptat produsul.

II. Precizări legale
Prin înregistrarea și acceptarea Termenilor și Condițiilor Sangado.ro confirmați că aveți vârsta de minim 16 ani și că toate informațiile și detaliile furnizate sunt datele dvs. corecte, actuale și complete. Sunteți de acord că nu veți folosi website-ul pentru activități infracționale, frauduloase sau ilegale sau în orice alt mod care ar putea cauza prejudiciu sau pericol unui terț; dacă suspectăm activitate sau comportament fraudulos în contul dvs. ne rezervăm dreptul de a suspenda, restricționa sau înceta accesul dvs. la website în orice moment, fără notificare prealabilă.
Sangado.ro este exclusiv un magazin online de produse de frumusețe. Toate informațiile furnizate pe site-ul Sangado.ro au în vedere doar scopuri educaționale sau informaționale și trebuie interpretate ca opinii. Vă rugăm să consultați medicul sau furnizorul dvs. de servicii medicale cu privire la utilizarea oricărui produs sau cu privire la informațiile oferite pe acest site.
Sangado.ro comercializează numai produse 100% originale; nu vindem produse contrafăcute sau copii. Ocazional, comercializăm articole deteriorate sau articole fără ambalajul original (și capac), iar acest lucru este întotdeauna specificat în detaliile produsului și in nicun fel nu se răsfrânge asupra calității produsului.

Imaginile sunt doar pentru scopuri ilustrative și pot diferi de produsele reale primite. Culorile pentru anumite articole, în special articolele cosmetice, dar nu numai acestea, pot varia din cauza constrângerilor ce țin de procesul fotografic și variațiile de rezoluție a ecranului.

III. Contact
Dacă doriți să ne contactați vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa info@sangado.ro sau să ne sunați la Tel. 0772 035 205, 0773 990 830; birourile noastre sunt deschise de luni până vineri, de la 9am la 6pm. Depunem tot efortul pentru a face față tuturor solicitărilor dvs. în timp de 24 de ore în timpul săptămânii, însă răspunsurile în cadrul sistemului de e-mail se vor trimite în ordinea primirii mesajelor.

IV. Protecția datelor cu caracter personal
SC Parfumerie Sangado Srl a fost inscrisa sub nr. 36692 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, ca operator de date cu caracter personal conform Legii 677/2011 cu modificarile si completarile ulterioare. 

Datele personale pe care le furnizați sunt folosite pentru a răspunde întrebărilor, pentru prelucrarea comenzilor sau pentru a permite accesul la informații specifice. Aveți dreptul de a modifica și șterge toate datele personale găsite pe pagina „Contul meu”.

Sangado.ro respectă intimitatea dvs. și colectează numai informațiile necesare pentru a facilita livrarea produselor către clienți și pentru a asigura o experiență optimă de cumpărături online. Toate informațiile sunt confidențiale și securizate. Periodic, putem trimite e-mailuri clienților noștri cu informații despre actualizarea serviciilor noastre sau modificări cu privire la comanda lor.
Toate datele sunt stocate și tratate respectând cu strictețe legislația în vigoare privind protecția datelor personale și nu sunt transmise sau puse la dispoziția unor terțe persoane.

V: Erori și omisiuni
Vom face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și încrederea în website-ul nostru și noi vom încerca să corectăm erorile și omisiunile cât mai repede posibil. Ne cerem scuze pentru erori sau omisiuni în cadrul informațiilor furnizate. 

VI. Carduri de credit/debit
Acceptăm plata prin următoarele carduri de credit/debit: Visa Debit, Visa, Mastercard, sau prin Paypal. Sangado.ro nu este răspunzător pentru eventualele costuri sau taxe de procesare a plății asociate metodei de procesare a plății alese.
Rambursările vor fi procesate prin metoda de plată inițială, cu excepția cazului în care s-a convenit altfel de către conducere. Sangado.ro nu stochează niciun fel de detalii despre cardul de credit sau de debit.

VII. Prețuri
Toate prețurile includ TVA. Prețul unui produs va fi după cum este menționat pe site la momentul plasării comenzii cu excepția cazurilor de eroare evidentă. Dacă descoperim o eroare în prețul unui produs pe care l-ați comandat, nu ne vom afla sub obligația de a furniza produsul la prețul menționat. În acest caz, fie vă vom contacta pentru a confirma comanda dvs. la prețul corect, fie vom anula comanda și ne vom asigura că toate fondurile sunt returnate.

VIII. Comenzi și livrare
Comenzile pot fi supuse unor controale de securitate suplimentare la discreția noastră. Acestea pot include confirmarea detaliilor cardului de credit/debit, detaliilor PayPal, sau detaliilor ce țin de adresa completă. Sangado.ro își rezervă dreptul de a solicita plata printr-o metodă alternativă sau de a anula orice comandă dacă aceste informații nu pot fi furnizate. În anumite situații, costurile poștale inițiale cotate la momentul plasării comenzii pot fi insuficiente pentru a acoperi costurile poștale actuale. În acest caz, Sangado.ro își rezervă dreptul de a solicita plata diferenței de preț a costurilor poștale înainte de îndeplinirea și expedierea comenzii.

Sangado își rezervă dreptul de a anula sau refuza comanda în orice moment, de a restricționa cantitatea anumitor articole, sau de a livra anumite comenzi la adresa de facturare numai la discreția conducerii.
Odată ce o comandă a fost plasată, Sangado.ro nu poate garanta că se pot efectua modificări ale comenzii înainte ca aceasta să fie expediată.
Dacă Sangado.ro nu este în măsură să îndeplinească o parte din comandă sau comanda în integralitate, din cauza indisponibilității de stoc, vom încerca să oferim un articol aletrnativ sau vă vom rambursa plata pentru articolele pe care nu le putem furniza. Sangado.ro nu se va află sub obligația de a oferi nicio compensație suplimentară în nicio formă pentru dezamăgirea suferită.
Vă rugăm să anunțați Sangado.ro dacă comanda dvs. care a fost expediată prin Standard Tracked sau Express Tracked Delivery nu a ajuns după 15 zile lucrătoare. Comenzile expediate în afara UE necesită 30 de zile lucrătoare. Pachetul dvs. va fi apoi considerat „pierdut” și vom putea oferi o înlocuire sau un ramburs. În cazul rar de nelivrare nu se oferă nicio compensatie.
Din cauza restricțiilor care se aplică la expedierea anumitor produse la destinație, se pot înregistra costuri poștale suplimentare datorate numărului de produse care pot fi trimise pe comandă. În acest caz, Sangado.ro vă va contacta pentru a vă cere părerea înainte de expedierea comenzii.

IX .Returnarea produselor
Vă rugăm să verificați rubrica politica de returnare pe acest site aici.
Reclamații
Orice reclamație trebuie făcută în scris fie la adresa: Bd. Timisoara nr. 92, Bucuresti, sect 6, lot 2, cladirea C18, parter, birou 1, 2, 23, fie prin e-mail la info@sangado.ro. Acolo unde este posibil, încercăm să răspundem reclamațiilor imediat, iar toate reclamațiile vor primi răspuns în timp de 7 zile lucrătoare și clientul va fi informat de evoluția lucrurilor.
Sangado.ro nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul livrării produselor comandate de dvs. sau orice întârziere în acest sens, sau pentru orice daune sau defecte ale produselor livrate cauzate de orice eveniment sau situație care se află în afara controlului său uzual.

X. Protecția datelor

SANGADO.ro.ro se angajeaza sa va protejeze confidentialitatea. Acest acord de confidentialitate explica colectarea, utilizarea, dezvaluirea, pastrarea și protejarea informatiilor dvs. personale.
Acest acord de confidentialitate se aplica furnizarii serviciilor SANGADO.ro prin intermediul site-ului si aplicatiei indiferent de modul de accesare sau utilizare a acestora, inclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile.
Putem modifica in orice moment aceasta politica prin publicarea versiunii modificate in aceasta sectiune, inclusiv data la care s-au efectuat modificarile. De asemenea vom anunta orice modificare semnificativa a acestui acord de confidentialitate prin e-mail.


În conformitate cu legislația UE privind Protecția Datelor, nu furnizăm niciuna dintre datele dvs. către o terță parte dacă dvs. nu ați dat firmei Sangado.ro permisiunea expresă de a face acest lucru.
E-mail marketing
Scopul nostru este de a informa clienții cu privire la ofertele speciale atent selectate disponibile pe Sangado.ro prin buletine informative despre promoții speciale trimise prin e-mail.
Dacă sunteți de acord, vă putem contacta pentru următoarele:
1. oferte și informații despre produse și servicii disponibile la Sangado.ro
2. studiu privind clienții, de exemplu pentru a ajuta la îmbunătățirea serviciilor
Desigur, alegerea vă aparține în totalitate, dar dacă nu veți dori să primiți informații de marketing din partea noastră, acest lucru vă va împiedica să primiți oferte extrem de avantajoase sau promoții care v-ar putea interesa. Dacă nu veți mai dori să primiți informații de marketing de la noi, vă rugăm sa trimiteți un e-mail la info@sangado.ro cu subiectul Dezabonare. Alternativ, faceți click pe link-ul Dezabonare de la sfârșitul oricărui e-mail promoțional pe care l-ați primit de la noi, pentru a fi șters din lista noastră de e-mailuri.
Anularea contului
În cazul în care doriți să închideți contul, vă rugăm să ne contactați la info@sangado.ro. După ce vă anulați contul, nu veți mai primi e-mailuri de la noi. Vă puteți reînregistra la o dată ulterioară folosind aceeași adresă de e-mail, însă istoricul comenzilor dvs. nu va mai fi disponibil pentru vizualizare.
Veți fi responsabil pentru toată activitatea și comenzile care apar sau sunt efectuate sub parola dvs. Dacă știți sau suspectați că altcineva cunoaște parola dvs., vă sfătuim să ne semnalați acest lucru contactând imediat echipa Serviciu Clienți la adresa de e-mail info@sangado.ro.
Măsuri de securitate
Site-ul nostru este dotat cu măsuri de securitate pentru a proteja pierderea, abuzul și modificarea informațiilor aflate sub controlul nostru. Anumite părți ale site-ului nostru folosesc standardul SSL pentru a cripta datele importante, cum ar fi adresa dvs. de facturare. Înregistrăm adresele IP ale persoanelor care plasează comenzi pentru a contribui la prevenirea fraudei și vom dezvălui toate informațiile necesare pentru a coopera pe deplin cu autoritățile responsabile pentru punerea în aplicare a legii la investigarea potențialilor infractori.
Drepturi de autor
Toate drepturile rezervate. Toate materialele prezentate pe acest site sunt protejate de legea UE privind drepturile de autor. Nu aveți permisiunea de a copia, modifica sau reproduce sub nicio formă nicio parte din conținutul prezentat pe acest site. Toate celelalte mărci comerciale, mărci de servicii, nume de produse, nume de companii și logo-uri care apar sunt în proprietatea celor care le dețin.

XI. Modulele cookie
Un modul cookie este o informație stocată pe hard drive-ul utilizatorului ce conține informații despre acesta.
Sangado.ro utilizează module cookie pentru a permite sistemelor noastre să recunoască browser-ul dvs. și să asigure astfel funcții personalizate.
Folosim module cookie din următoarele motive:
Pentru a vă identifica în timp ce navigați pe site-ul nostru și pentru a înregistra cumparaturile. Aceasta ne permite să identificăm eventualele probleme și să îmbunătățim experiența clienților noștri.
Pentru a oferi informații despre utilizarea site-ului, care, împreună cu informațiile de cumpărare, ne vor ajuta în continuare să îmbunătățim și să dezvoltăm produsele si serviciile pe care le oferim.
Pentru a ne asigura că articolele sunt plasate în coșul dvs. de cumpărături și că sunt procesate corect.
Puteți modifica setările browser-ului dvs. pentru a respinge modulele cookie. Pentru a afla cum să dezactivați modulele cookie sau să renunțați la folosirea lor vă rugăm să vizitați site-ul www.aboutcookies.org. Vă rugăm să rețineți că unele module cookie sunt esențiale pentru a face cumpărături pe site-ul sangado.ro, iar respingerea acestora poate afecta funcționalitatea site-ului și face imposibilă cumpărarea de pe site-ul sangado.ro.
Modulele noastre cookie nu stochează niciodată informațiile dvs. personale de plată. 

RO:

SC Parfumerie Sangado Srl

J40/10685/31.08.2015

CUI 34949620

Bd. Timisoara nr. 92, Bucuresti, sect 6, lot 2, cladirea C18, parter, birou 1, 2, 23

Unicredit bank

RO17BACX0000001180943001

Tel. 0772 035 205, 0773 990 830;

BG:

COMPANY  NAME: ABC Cosmetics Ltd. 
ADDRESS: 35-37 Klokotnica str, entr. B, ap. 47, Sofia, postal code 1233
COUNTRY: BULGARIA    
REGISTRATION №: 203156896
BG VAT №: BG203156896
PHONE: (087)-986-6975 | (088)-217-7345 | (02)-423-4161
EMAIL: office@sangado.com


XII. INFORMAȚII COOKIES
Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunoștința utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, folosirea și administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul SANGADO.ro.

Te rugăm să citești cu atenție informațiile care urmează:
Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai buna de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Adwords, Doubleclick.net, Google Analytics, Google.com si altii.

Lista completa de cookie-uri de la terti poate fi consultata mai jos, in sectiunea Third party cookies (Cookie-uri ale tertilor).

Cookie-urile au rolul de a facilita accesul și livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setări (limba, țara, prețuri afișate în moneda națională).

Cookie-urile, pe baza informațiilor pe care le adună despre utilizatori, îi ajută pe deținătorii de site-uri să își eficientizeze produsul astfel încât acesta să fie cât mai ușor accesat de către utilizatori, de asemenea cresc gradul de eficiență a publicității online și nu în ultimul rând pot permite aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit mix pentru a face navigarea mai utilă.

Ce este un “cookie”?

Cookie (“browser cookie” sau “HTTP cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tabletă etc.) și este instalat prin solicitare emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).

De reținut:

Cookie-urile nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului.
Cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet.

Un cookie este format din nume și conținut, durata de existență a acestuia fiind determinată, putând fi accesat din nou de webserver în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile se clasifică în:

– Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în istoricul browser-ului care le memorează până la momentul în care utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau închide fereastra browserului.
– Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate, în funcție de durata prestabilită, pe hard-drive-ul unui computer sau echipament.
Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de “third party cookies” – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legătura între utilizatori și un anume website.
Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecința.
Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor:
ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Durata de viață a unui cookie poate fi diferită, în funcție de scopul pentru care este plasat. Exista cookie-uri folosite exclusiv pentru o singură sesiune – acestea nu mai sunt reținute după ce utilizatorul iese de pe website. Cookie-uri permanente – sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website, însă pot fi șterse oricând de utilizator.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite părţi de conținut de pe anumite site-uri pot fi plasate pe website-ul accesat, de către terțe părţi prin intermediul bannerelor, boxurilor sau linkurilor – iar toate aceste instrumente pot conține cookie-uri. Ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv, iar furnizorii terți se supun legilor în vigoare și politicilor de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:
– de performanță a site-ului
– de analiză a vizitatorilor
– pentru geotargetting
– de înregistrare
– pentru publicitate
– cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
– cookie-urile pot proveni de la terți.

Cookie-uri de performanță

Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Spre exemplu: setările volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ai mai vizitat acest site până acum.
Browserul ne va spune dacă ai acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac. Atât timp cât nu ești înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic.
Dacă ești înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ai furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul – acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din Termeni și Condiții, Politica de confidențialitate precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară provii. Este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când ești pe pagina noastră în limba romana sau în alta limbă primiți aceeași reclamă.

Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când te înregistrezi pe acest site, generăm un cookie care ne anunță dacă ești înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care ești înregistrat și dacă ai permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite să asociem orice comentariu pe care îl postezi pe site-ul nostru cu username-ul tău. Dacă nu ai selectat „păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când vei închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit să aflăm dacă ai vizualizat sau nu o reclamă online, care este tipul acesteia și ce durată de timp a trecut de când ai văzut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri se folosesc și pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri aparținând unei terțe părţi, pentru o mai bună targetare a publicității, pentru a arăta de exemplu reclame despre vacanțe, dacă utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacanțe.
Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informații despre conținutul vizualizat, nu despre utilizatori.
De asemenea, setam cookie-uri anonime și prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le astfel, noi le putem folosi pentru a te recunoaște că vizitator al acelui site dacă ulterior vei vizita site-ul nostru și îți vom putea livra publicitatea bazată pe aceasta informație.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Mare parte din publicitatea pe care o găsești pe acest site aparține terțelor părţi. Unele dintre aceste părţi folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă.
Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri.
Cookie-urile celor terțe părţi pot fi folosite pentru a-ți arăta publicitatea targeta și pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea ta pe acest site.

Alte cookie-uri ale terțelor părți

Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site. De exemplu, când distribui un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea sociala va înregistra activitatea ta.

Lista detaliata a cookie-urilor:

First party cookies
__sreff – Durata: Sesiune – Rol: Contorizeaza numarul de pagini vizitate si timpul petrecut in site.

__utmdfpgtm – Durata: 6 luni – Rol: Utilizat pentru a indetifica cu ce a interactionat utilizatorul pentru a-I furniza informatii relevante prin intermediul bannerelor pe site. Cookie folosit pentru targetarea utilizatorului cu informatii relevante petnru el
__utmoc – Durata: Sesiune – Rol: Retine informatii cu privire la interactiunea utilizatorilor cu o serie de campanii active pe site.

__utmsort – Durata: Sesiune – Rol: Este folosit pentru a determina tipul de sortare folosit de utilizator, pentru a pastra sortarea respectiva atunci cand se navigheaza pe alte pagini

__utmusrid – Durata: – Rol: Contine informatii despre numele de utilizator.

__uvt – Durata: 1 an – Rol: Cookie de tip persistent utilizat pentru serviciul Google Webmasters Tools

_gaos, _gaost – Durata: 2 ani – Rol: Furnizeaza sursa vizitei pe site – site-uri partenere, link-uri, blog-uri, e-mail-uri etc.

_nrlsk – Durata: Sesiune – Rol: Furnizeaza sursa vizitei pe site – ajuta la localizarea abonatilor la newsletter.

afiseaza_popup_once, afiseaza_popup_page_count – Durata: 1 zi – Rol: Cookie folosit pentru afisarea pop-up-urilor care determina salvarea unei cautari

homepage_what – Durata: 5 zile – Rol: Utilizat pentru afisarea real-time in homepage a produselor care se cumpara.

odt_vid – Durata: 2 ani – Rol: Utilizat pentru colectarea anonima a informatiilor legate de cautarile realizate in site.

ok_vi – Durata: 7 zile – Rol: Utilizat pentru colectarea anonima a informatiilor legate de utilizatorii care acceseaza site-ul.

rs, rva, rvd – Durata: 10 zile – Rol: Utilizat pentru salvarea cautarilor recente realizate de catre un utilizator.

session_extend – Durata: 30 zile – Rol: Pastreaza utilizatorul logat in contul SANGADO.ro daca acesta selecteaza optiunea in formularul de login.

shopcart_h_4 – Durata: 7 zile – Rol: Utilizat pentru a gestiona cosul de cumparaturi
testab[fuzzy_search], testab[poz_filtre_active], trck – Durata: 10 zile – Rol: Se foloseste pentru analiza vizitatorilor in mod statistic, agregat, anonim si realizarea de teste A/B & multi-varianta

urs – Durata: 1 an 5 zile – Rol: Stocheaza cautarile recente realizate de catre un utilizator pentru a genera recomandari relevante de produse

vnr – Durata: Sesiune – Rol: Contorizeaza numarul de vizualizari pentru un produs
user_monitor – Durata: 4 luni – Rol: Salveaza pasul curent in fluxul de comanda prin intermediul cosului de cumparaturi

Third party cookies (Cookie-uri ale tertilor)

trafic_h – Trafic.ro – Durata: 23 ani – Rol: Se foloseste pentru colectarea de statistici anonime, agregate despre interactiunea utilizatorului cu site-ul

trafic_ranking – Trafic.ro – Durata: 22 ani – Rol: Se foloseste pentru colectarea de statistici anonime, agregate despre interactiunea utilizatorului cu site-ul

trafic_v – Trafic.ro – Durata: 1 zi – Rol: Se foloseste pentru colectarea de statistici anonime, agregate despre interactiunea utilizatorului cu site-ul

TRAFIC – Trafic.ro – Durata: Sesiune – Rol: Se foloseste pentru colectarea de statistici anonime, agregate despre interactiunea utilizatorului cu site-ul

__zlcmid – Zopim.com – Durata: Sesiune – Rol: Stocheaza un identificator anonim pentru sesiunile de chat deschise.
S – Adwords – Durata: Sesiune – Rol: Utilizat pentru a contoriza sursele conversiilor

__gads – Doubleclick.net – Durata: 2 ani – Rol: Afisare bannere relevante pentru vizitatori in cadrul site-ului
id – Doubleclick.net – Durata: 2 ani – Rol: Afisarea unor reclame mai relevante pentru utilizatori prin AdServer.

__utma – Google Analytics – Durata: 2 ani – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)

__utmb – Google Analytics – Durata: 30 minute – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site
)

__utmc – Google Analytics – Durata: Sesiune – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)

__utmv – Google Analytics – Durata: 2 ani – Rol: Contine informatii anonime despre vizitatori in vederea segmentarii acestora.

__utmz – Google Analytics – Durata: 6 luni – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site).

_ga – Google Analytics – Durata: 2 ani – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)

_gat – Google Analytics – Durata: 10 minute – Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)

APISID, HSID, PREF, SAPISID, SID, SSID – Google.com – Durata: 2 ani – Rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.

NID – Google.com – Durata: 6 luni – Rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.

__cfduid – Inspectlet.com – Durata: 1 an – Rol: Colecteaza informatii despre modul in care utilizatorii interactioneaza cu interfata site-ului.

__insp_norec_sess, __insp_nv, __insp_ref, __insp_slim, __insp_wid – Inspectlet.com – Durata: 1 an – Rol: Colecteaza informatii despre modul in care utilizatorii interactioneaza cu interfata site-ului.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permite unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters. Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în coșul de cumpărături).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu vei mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele tale, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor ( care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

– Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.

– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă ( ex: afișarea rezultatelor căutărilor în limba română).

– Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).

– Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.

– Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
– Măsurarea, optimizare și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (de ex. prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize ale utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși!
Ele folosesc formate de tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecința, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare ale utilizatorilor, atât pe un anumit site cât și pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite că o formă de Spyware.
Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general, browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (de ex: o retea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopul de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fii atent în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies
Datorită flexibilității lor și faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele. Iată câteva sfaturi care te pot asigura că navighezi fără griji, însă cu ajutorul cookie-urilor:

Particularizează-ți setarile browserului în ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor pentru tine.

Dacă nu te deranjeaza cookie-urile și ești singura persoană care utilizaeaza computerul, poți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces. Dacă împarți accesul la calculator, poți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închizi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

Instalează-ți și actualizează-ți constant aplicațiile antispyware.
Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul să acceseze website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitatile browserului sau să descarce software periculos.
Asigură-te că ai browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate astel încât să poți naviga cu încredere pe internet.

Dezactivarea și refuzul cookie-urilor

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu vei mai primi/vedea publicitate online.
Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume.
Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului.
Pentru setarile cookie-urilor generate de terți și pentru mai multe informații privind confidențialitatea legată de publicitatea online, IAB România pune la dispoziție următorul site:

http://www.youronlinechoices.com/ro/
Pentru a înțelege aceste setari, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel poți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Va rugam sa consultați și 
POLITICA noastra PRIVIND CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE aici